Et av de bedre til Arbeiderpartiet (delvis)

Ap vil ikke lenger la merverdiavgift for mat være lavere enn for andre varer. Det er smart. Allikevel vil ikke Ap benytte seg av sjansen på å sette ned den generelle momsen fra 25% for å få en utjevnet moms (med like mye inntekter).

Momsfritak på mat har hatt mange rare konsekvenser. På serveringssteder hvor man kan ta med seg maten har man måtte jobbe med to forskjellige priser: Èn for å ta med maten hjem, da blir det regnet som mat og momsen er 14% - Den andre er for å sitte der, da er det en tjeneste og du må betale 25% til staten. Hvordan kan man håndheve noe slike noe i en resturant?! Det er evige mange ganger jeg har sett folk på Mc Donalds med take-away poser som sitter rett rundt hjørnet for å kunne spise maten sin uten å betale de ekstra kronene. Og det finnes sikkert mange flere eksempler uten at jeg kommer på det her.

Fattige er ikke bare forbrukere av mat, men også av andre varer. Derfor er ikke en nedsettelse av matprisen nødvendigvis til veldig hjelp for de fattigste. Derimot vil en nedsettelse av hele momsen hjelpe alle til å få råd til litt mer.

Én kommentar

bonde

29.mar.2008 kl.19:12

Det ekke rart senterpartiet og bønder vil ha lavere moms på maten ;-)

Skriv en ny kommentar

Simen Eide

Simen Eide

18, Sandefjord

Jeg er en liberal kar som bor i Sandefjord. Liker å tenke nye tanker. Leder i Vestfold Unge Venstre og Sandefjord Unge Venstre. Ser lyst på livet og er en evig optimist. Ellers både klatrer og elvekajakker jeg, noe jeg stortrives med!

Kategorier

Arkiv

hits