Truer LOs særinteresser

Jeg vil gjerne spørre Bjarne Håkon Hanssen et spørsmål;

Hvorfor tror du folk er villige til å reise langt for å komme til Norge og jobbe? Hvorfor tror du disse ikke har noen problemer med å jobbe for noe du kaller uanstendig lønn?

Jeg vil prøve å svare selv: kan det ha noe med at det tilbudet de får i Norge er bedre enn det de får i hjemlandet? Kan det være grunnen til at så mange reiser fra sine høyt respektert ingeniørstillinger for å jobbe i Norge med noe som kulturelt er mye lavere verdsatt, fordi det rett og slett får bedre betalt?

Jeg tror det. Å reise til Norge for å "la seg utnytte" av norske arbeidstakere hvis du allerede har en mye bedre jobb hjemme er ganske merkelig. Allikevel er det dette Hanssen som bekymrer Bjarne Håkon Hanssen når han går ut i et debattinnlegg i dag og går til krig mot "sosial dumping".

Så hvorfor er det så ille å nekte noen å ta mindre betalt for sitt arbeid enn det som er tariffen?
I seg selv er det ingenting feil med å tjene mye penger. Byggenæringen i Norge i dag har stor etterspørsel etter arbeidskraft, og tømrere og snekkere tjener som aldri før. Allikevel er det en grense. I dag er det for eksempel den polske snekkeren som må vise at han får "skikkelige lønnsvilkår" av arbeidsgiver for å få forlenget oppholdstillatelse. Har han ikke det, blir han sendt tilbake til Polen, hvor en jobb med dårligere vilkår venter. Og det finnes mange flere eksempler på at krav om minstelønn straffer arbeideren - og ingen andre.

En skjult agenda?
Det er ikke rart at Arbeiderpartiet og LO går i mot den nye arbeidsinnvandringen til Norge. Under påskudd om lik lønn klarer de å begrense muligheten for mange polakker å skaffe seg bedre lønn og jobb i Norge. Samtidig vil norske snekkere og tømrere få bedre vilkår på bekostning av den fattigere verden. Selv venstresiden selv har begynt å få øynene opp for denne usolidariske praksisen.

Bjarne Håkon Hansen viser til at vi er ratet av FN som verdens beste land å bo i. Det er kanskje ikke så rart, når vi i realiteten fremmer våre egne arbeidende borgere ved å nekte at andre skal få ta del i kaka. I realiteten er det LO og Arbeiderpartiet som driver med sosial dumping, ved å kaste ut så mange som søker seg et bedre liv i Norge.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Simen Eide

Simen Eide

18, Sandefjord

Jeg er en liberal kar som bor i Sandefjord. Liker å tenke nye tanker. Leder i Vestfold Unge Venstre og Sandefjord Unge Venstre. Ser lyst på livet og er en evig optimist. Ellers både klatrer og elvekajakker jeg, noe jeg stortrives med!

Kategorier

Arkiv

hits