Endelig en ærlig sosial dumping-forkjemper.

Statsminister Jens Stoltenberg fortalte i sin 1. mai appell i Skedsmo den egentlige grunnen (helt på slutten) til hvorfor venstresiden er mot sosial dumping:
flten
"Vi er imot sosial dumping fordi hvis polakker og estlendere og armenere kommer hit og jobber på arbeidsvilkår som er mye dårligere enn det nordmenn jobber på, da svekkes nordmenns rettigheter. Da undergraves deres lønn- og arbeidsvilkår."

Den egentlige grunnen til at LO og resten av venstresiden er i mot arbeidsinnvandring er at det blir større konkurranse imellom polske og norske arbeidere. Derfor har de satt igang kampanjer og tiltak for å hindre denne innvandringen, begrunnet i arbeidsinnvandrerens lønn. Om venstresiden faktisk tror på de tiltakene de har satt igang selv, er jeg ikke sikker på, men at forholdene for arbeidsinnvandreren har blitt bedre av tiltakene regjeringen har satt igang, er langt fra sannheten:

Hvis en polakk i dag ikke klarer å vise norske myndigheter at han har "anstendige arbeidsforhold", det vil si høy nok lønn. Jo, da blir arbeidsplassen hans stengt, og han selv mister oppholdstillatelsen. Han blir sendt hjem på første fly, mot sin vilje, men med den solidariske venstresidens velsignelse.

Det er derfor godt å høre Jens Stoltenberg bruke den egentlige grunnen til at venstresiden vil hindre såkalt sosial dumping:

Norske arbeidsplasser.

Polakker og Estlendere reiser ikke helt til Norge for å bli utnyttet med altfor lav lønn. Jeg tror faktisk de gjør det fordi lønnen her er bedre, og ved å sende de hjem om de ikke får nok lønn, må de ta til takke med det "nest beste alternativet" (enda lavere lønn). For så å kjempe for at disse ikke burde få jobb fordi man heller vil at nordmenn skal fortsette sin praksis er en ærlig sak for Arbeiderpartiet å kjempe, men for meg svært usolidarisk da du skiller mellom "etniske norske" og andre.

6 kommentarer

Christian

01.mai.2008 kl.14:12

Men hva er egentlig problemet for deg at polakkene får en skikkelig lønn?
Når de jobber i Norge så må de oppholde seg her, og da får de jo vesentlig høyere livsutgifter enn hjemme.

Simen

01.mai.2008 kl.15:08

Det er riktig at polakker har en høyere levekostnader her enn i Polen. Når de allikevel er villige til å komme til Norge for å arbeide, må vel det bety at det er totalt sett bedre å komme til Norge og jobbe for den lønnen enn å ikke dra.

Jeg har ingen problemer med at polakker får høyere lønn. Om de har lyst til å engasjere seg i en fagforening og derfra få tarifflønn, skal de få lov til det. Derimot kommer problemet når de som ikke får en så høy lønn som "er anstendig", gjør at de blir sent ut av landet uten jobb i det hele tatt. Det gjør at de får en enda lavere lønn i polen.

Om fagforeningen virkelig var interessert i å hjelpe arbeidsinnvandreren ville det beste kanskje vært å ta de med inn i varmen, slik at de kan få tarifflønn. Men dette vil samtidig øke tilgang på arbeidskraft, og senke lønnen til Norske Arbeidere noe. Heldigvis har èn vi Venstresiden også oppdaget dette nå:
www.klassekampen.no/52349/mod_article/item/null

Salt

01.mai.2008 kl.16:08

Meget godt innlegg. Jeg studerer for tiden innvandringslovens historie i Storbritannia. En av kreftene som kjempet for begrensning av innvandring var nettopp fagbevegelsen. Grunnlag: De ville ikke at svartingene skulle komme og ta jobbene fra deres hvite, engelske medlemmer!

Simen

01.mai.2008 kl.16:41

takk takk :-) Disse mørkhudede er skumle mennesker vet du.

Konrad

01.mai.2008 kl.23:39

Sosial dumping betyr vel at polakkene blir dumpet tilbake i Polen?

Simen

02.mai.2008 kl.10:31

Godt poeng, Konrad. Nå forstår jeg endelig hva de mener med ordet!

Skriv en ny kommentar

Simen Eide

Simen Eide

18, Sandefjord

Jeg er en liberal kar som bor i Sandefjord. Liker å tenke nye tanker. Leder i Vestfold Unge Venstre og Sandefjord Unge Venstre. Ser lyst på livet og er en evig optimist. Ellers både klatrer og elvekajakker jeg, noe jeg stortrives med!

Kategorier

Arkiv

hits