Om Unge Venstres 1.mai-banner, regjeringens handlingsplaner mot snegl, frps landsmøte og borgelig samarbeid.

Det virkelig godt å høre at den rød-grønne regjeringen får gjort noe nyttig. På radioen i dag får jeg høre at regjeringen har en egen tiltaksplan for å få slutt på iberia-sneglen som nå folk får inn i hagene sine til stor irritasjon på førtidspensjonister og afp-mottakere.

Og apropos AFP, Unge Venstres 1.mai banner "Hysj, vi jobber for din afp" kunne i dag prege Aftenposten påimg0066 lederplass med den smukke billedteksten "LO-leder Roar Flåthen takket Regjeringen for fortsatt støtte til AFP på Youngstorget". Muligens en stresset Aftenpostjournalist som ikke helt fikk meg selv ironien før deadline. Min 1.mai parole er det hvertfall ingen tvil om.

Den britiske bloggen Unspeak skriver godt om den surrealistiske og utrolig illiberale lovforslaget om ekstrem pornografi i det tidligere imperiet.

Tilslutt må jeg nesten kommentere landets største opposisjonspartis lamdsmøte som foregår i helga. Siv Jensen ønsker å styre i 28 år, og bli det nye Arbeiderpartiet i Norge. Selv har jeg problemer med å skille mellom de to partiene enkelte ganger.

Dessuten klager Siv Jensen om at det eneste svaret hun får etter spørsmål om borgelig samarbeid er "skriv om partiprogrammet...".

Ja, kanskje ikke så rart? Det er tross alt ganske stor forskjell mellom frp og Venstre på miljø, innvandring, statlig overformynderi, ekteskapsloven... Enkeltsaker går greit, men den politiske uenigheten er for stor til at det ville vært særlig hensiktsmessig for noen av partene i et regjeringssamarbeid. (om de ikke skriver om programmet sitt da selvfølgelig!)  Selv forstår jeg ikke hvordan liberalistene i fpu orker...

Og siden jeg allikevel var i gang med denne seriøse kommentaren. Cred til statsministeren for ikke å kunne Internasjonalen! Kanskje jeg har undervurdert han...

4 kommentarer

02.mai.2008 kl.19:16

Du mener at FrP skulle skrive om programmet for å tekkes narsissistpartiet Venstre?!

Simen Eide

02.mai.2008 kl.19:24

Hvis de ønsker samarbeid er nok dette det som trengs. For Venstre og Frp ligger såpass langt fra hverandre i dag at et samarbeid ville ført til flere kompromisser enn SV klarer. Men for å ta opp regjeringsspørsmålet; hva med en ren mindretalls Høyre-regjering?

Jørn Kyle Finnesand

02.mai.2008 kl.21:44

Kanskje er det de 3-6% i Venstre som bør vurdere sine standpunkter?

Simen

02.mai.2008 kl.22:25

Jørn, jeg har ikke tatt til orde for at noen skal endre sitt standpunkt for å samarbeide. Vi lever tross alt i et demokrati, og politiske skillelinjer er en ganske enkel nødvendighet. Derfor mener jeg det også blir ganske absurd at Siv Jensen og Frp skal be om bredt borgelig flertall når man vet at FrP og Venstre stiller så ulikt i forskjellige saker. Derfor er det ikke ærlig ovenfor velgerne/eller hensiktsmessig ovenfor egen politikk (uansett om man har 3, 6, 20 eller 50 prosent) å inngå så store kompromisser. Da er det mye bedre med en mindretallsregjering (bestående av Høyre som jeg tror begge parter kan godta), og ta de store debattene på tinget.

Så kan man samarbeide på de sakene man er enige. :-)

Skriv en ny kommentar

Simen Eide

Simen Eide

18, Sandefjord

Jeg er en liberal kar som bor i Sandefjord. Liker å tenke nye tanker. Leder i Vestfold Unge Venstre og Sandefjord Unge Venstre. Ser lyst på livet og er en evig optimist. Ellers både klatrer og elvekajakker jeg, noe jeg stortrives med!

Kategorier

Arkiv

hits