Vitenskapelige podcast og en ytret skepsis til det vitenskapelige miljøet

For tiden gjør jeg litt forskjellige malerjobber, og hva er ikke bedre da enn å laste ned et par forskjellige podcasts som man kan høre på mens rulla går fra den ene siden til den andre. Her er min liste over science-podcasts som jeg liker å høre på. Og det flotte med alle sammen er at man ikke trenger noen doktorgrad i verken fysikk eller biologi for å følge med!


Nature podcast
- Podcast fra det prestisjetunge britiske Nature, viser naturlige fenomener på

The Naked Scientists
- Britisk podcast med stor fokus på spørsmål/svar

Verdt å vite - Det norske alternativet fra statskanalen p2. Mye interessant og på norsk.

Scientific American - Også et prestisjetungt blad, dette fra statene.


lotharosterburgflatearth


Forøvrig synes jeg dagens program på Schrödingers katt var svært interessant, som var et program om den danske fysikeren Henrik Svensmark som mente solaktivitet hadde stor innvirkning på klimaet på jorda, men at han ble tiet av andre ledende forskere på grunn av hans "politisk ukorrekte" standpunkt. Spesiellt ble jeg forskrekket over at lederen i FNs klimapanel mente han var umoralsk som la frem data som antydet noe annet enn at det var menneskeskapt CO2 som varmet opp jorda. Det er et tydelig tegn på at den vitenskapelige debatten er altfor gjennsomsyret av allerede antatte politiske standpunkt, noe også som ble antydet av norsk klimaforsker i slutten av programmet. Min frykt for noe slikt ble forsterket av dagens program, og jeg vil minne folk om hva en slik konsensus har gjort tidligere, og at vi ler av de som fortsatt trodde på konsensusen den dag i dag.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Simen Eide

Simen Eide

18, Sandefjord

Jeg er en liberal kar som bor i Sandefjord. Liker å tenke nye tanker. Leder i Vestfold Unge Venstre og Sandefjord Unge Venstre. Ser lyst på livet og er en evig optimist. Ellers både klatrer og elvekajakker jeg, noe jeg stortrives med!

Kategorier

Arkiv

hits