Heia brustadbuene og alt det andre som får holde oppe på søndager

img0277
I dag våknet jeg litt fortumlet klokken elleve etter en fuktig kveld i går, og fant ut at jeg ikke rakk å få kjøpt frokost og middag til i dag da jeg hastet meg til butikken før ølsalget i går. Utenfor hybelen i dag ble jeg fristet med mange gode tilbud fra både Big Bite og Burger King, noe jeg absolutt egentlig ikke har råd til. Mitt mål var derimot Brustadbua på bakklandet, en liten og overfylt "kiosk".

Hva er virkelig problemet med disse buene? Jeg slipper å betale i dyre dommer for mat på restaurant, og studenten som jobbet i butikken får nok en grei ekstrainntekt og mulighet til å jobbe på en dag man ikke har forelesninger. Loven som nekter butikker å holde åpent på søndager er jo en gavepakke til resturanteiere og seven-eleven som selger varene til dobbel pris. Rettferdig?

Nei, leve brustadbuene!...og alle andre som holder åpent på søndager.

2 kommentarer

Sondre Olsen

07.sep.2008 kl.16:43

Jeg synes det er fint at det er stengt én dag i uka. Hvis alle butikker skal holde oppe hver dag (kanskje utover natten også..), vil det si at mange fler må jobbe på søndagene. Det tror jeg mange ønsker å slippe, bortsett fra de som eier butikken og ser pengene som vil trille inn. Vi trenger ikke sju handledager i uka. Om vi så skal mangle noen enkelte varer på søndagen, får vi det på bensinstasjonen. Søndagen er fin spesielt for mange familier som får én dag i uken hvor alle har fri samtidig uten at shoppingpresset melder seg.

Malin

10.apr.2009 kl.16:09

jeg elsker søndagsåpne butikker! skal på Bunnpris Leutenhaven nå ;) Det er faktisk åpent på helligdager i påsken ;)

Skriv en ny kommentar

Simen Eide

Simen Eide

20, Trondheim

En liberal og optimistisk kar opptatt av politiske ideer, klatring og elvepadling. Engasjert i Unge Venstre som en klar liberal stemme.

Kategorier

Arkiv

hits