Studiestøtte og boligkrise

Det var ikke særlig enkelt å skaffe seg en studenthybel i Trondheim i år. Som studenter flest er jeg ikke kresen - jeg krever bare en billig, sentrumsnær leilighet like ved utesteder og butikker, med vindu slik at jeg ikke hører så mye lyd når jeg vil sove. Trass i disse beskjedne kravene brukte jeg opptil flere uker på å finne leiligheten min.

Studiestøtten er heller ikke mye å skryte av. Med bare 7000 i måneden kan man verken spise lunsh i kafeteriaen (man må lage matpakke!), man må lage maten sin selv, og det strekker bare til ca èn øl i uka om jeg kjøper den utenfor butikk.

Er det egentlig så ille? Tross alt er mye av disse pengene noe man får av myndighetene, og å bruke penger slik at alle kan utdanne seg kan godt begrunnes gjennom sosial mobilitet. Men allikevel - hvert år klager studenter på sin dårlige økonomiske status, selv om jeg synes de fleste studenter har det nokså godt her oppe i Trondheim. Det er vel virkelig ikke lånekassens arbeid å sørge for at du får råd til øl? For slikt må man vel kunne ta seg en ekstrajobb - bør man ikke? Studiestøtten bør hjelpe deg til å studere, ikke leve et glamoriøst liv.

Både familie og venner lurer på hvordan jeg lever her ı Bartebyen. Her er et par bilder fra student-suiten min:

pa070310
Stue, soverom og kontor samt utstyrslager

pa070316
Bad og tørkestativ

Én kommentar

Christian

08.okt.2008 kl.09:05

Jeg ble faktisk veldig usikker på om du var ironisk eller ikke, men jeg heller mot ironien i det første avsnittet.

Skriv en ny kommentar

Simen Eide

Simen Eide

19, Trondheim

En liberal og optimistisk kar opptatt av politiske ideer, klatring og elvepadling. Engasjert i Unge Venstre som en klar liberal stemme.

Kategorier

Arkiv

hits