Forkastelig registrering

Her går SV i store demonstrasjoner mot EUs datalagringsdirektiv, de er imot nasjonale prøver som registrerer hvilke skoler som gjør det bra og dårlig, også presterer skoleministeren deres å forslå dette!
Nei, nei, nei. La oss for all håpe at dette blir forkastet og godt begravd sammen med de andre skamfulle ideene som har kommet frem de siste årene.

Allikevel er dette skremmende sosialistisk tankegang og kan vise hvilken vei det kan føre. Den eneste måten for at et sosialistisk praktsamfunn skal fungere, er at staten alltid vet best. Dette krever enorm kartlegging av folks liv, og da behøver vi bare å vente på en Lenin eller Stalin for at den enorme maktkonsentrasjonen skal misbrukes. Eller bare en liten glipp.

Én kommentar

Rikssynser

03.jan.2009 kl.23:08

Spørsmålet om nasjonale prøver klarer å gjøre det de skal - nemlig å vurdere kvaliteten på skoler og dens elever opp mot andre skoler og elever. Det er naturlig å tro at elever i mer ressurssterke områder i Norge vil prestere bedre på skolen enn mindre ressurssterke. Dette gjør det vanskelig å uttale seg om det er lærernes innsats og kunnskap som er årsaken. Vil det ikke være å anta at mange ønsker at barna skal gå på de skoler som er "gode" og få på de dårlige, og gjør sitt ytterste for å få dette til? Vil ikke dette kunne skape et ytterlig skille i klassene? Jeg sier ikke at et fantastisk register over alle elevers prestasjoner vil gjøre jobben lettere for å skape den gode skole, men er usikker på egnetheten til nasjonale prøver for denne jobben.

Skriv en ny kommentar

Simen Eide

Simen Eide

20, Trondheim

En liberal og optimistisk kar opptatt av politiske ideer, klatring og elvepadling. Engasjert i Unge Venstre som en klar liberal stemme.

Kategorier

Arkiv

hits